28.08.2022

Sourozenci Vaňkovi vybojovali na šampionátu ve sjezdu 9 medailí

Čeští sjezdaři na divoké vodě mají za sebou mimořádně úspěšný evropský šampionát juniorů a závodníků do 23 let. V bosenské Banja Luce vybojoval český tým celkem 40 cenných kovů a zcela ovládl hodnocení národů.

Mezi nejúspěšnější závodníky patřili i členové oddílu kanoistiky VS Tábor Klára a Matěj Vaňkovi – Matěj vybojoval pět titulů a dvě stříbra, Klára získala dvě zlata.

Matěj Vaněk si do Bosny přivezl skvělou formu, hned první medailový den 26. srpna se stal trojnásobným juniorským mistrem Evropy – nejprve ovládl individuální závod ve sprintu, na téže trati triumfoval na deblkánoi s parťákem Karlem Rašnerem a další zlato přidal v hlídkách společně s Ondřejem Veselým a Matoušem Beierem. Na závěr dne navíc přidal stříbro v hlídce deblkanoistů. „Je to super. Po kvalifikacích jsem měl cíl dvou zlatých medailí, což se podařilo splnit, navíc jsme přidali medaile i v hlídkách. Přiznám se, že jízda na singlu se úplně stoprocentně nepovedla, u kamene mi to dost uteklo na levou ruku, ale naštěstí jsem to nějak zachránil. Po dojetí cílem jsem tušil, že by to mohlo stačit. Je skvělé, že to vyšlo,“ uvedl Matěj.

Úřadující vicemistryně světa kajakářka Klára Vaňková se v posledních týdnech potýkala se zraněním ramene, v individuálním sprintu skončila devátá. Následně si spravila chuť v hlídce kajakářek, kde společně s Marií Němcovou a Terezou Kneblovou vybojovala zlato. „Jsem neskutečně ráda, že jsem s holkami mohla jet a dokázaly jsme vyhrát. Rameno se snažím rozcvičit, před startem mi v něm trochu píchalo, ale vydržela jsem to a sjela to dobře, za což jsem ráda,“ těšilo Kláru.

V sobotu 27. srpna byl na programu závod v klasickém sjezdu, kde bral Matěj čtvrté místo, a Klára skončila šestá. Matěj následně přidal do své sbírky stříbro na deblu.

Na závěr šampionátu se konaly závody hlídek v klasickém sjezdu – Klára si s kajakářkami Terezou Kneblovou a Zuzanou Dziadkovou dojela pro druhé zlato, Matěj přidal dva triumfy na singlové hlídce s Matoušem Beierem a Ondřejem Veselým i na hlídce deblkanoistů.

<<< zpět









detail

Chybová hlášení:


WARNING: Chyba! V hierarchii není definována sekce s id CONTACT