Po zimní přípravě se uskutečnilo 6 závodů Českého poháru ve sjezdu na divoké vodě. První víkend 9.-10.4. se závodilo na Otavě v Čenkově Pile, kde byl dostatečně vysoký stav vody, aby se mohl jet horní divočejší úsek. V sobotu se Matěj na singl kánoi umístil celkově na 4. místě a Klára na kajaku brala 2. pozici. Zároveň proběhla část reprezentační nominace na mistrovství světa seniorů ve francouzském Treignacu, které se uskuteční v půli června. V neděli se konalo mistrovství ČR ve dlouhém sjezdu do 23 let, kde se singlkanoista Matěj Vaněk obsadil 2. místo, a společně s Karlem Rašnerem na deblu vybojovali také 2. místo. Klára se stala mistryní ČR na kajaku do 23 let.

Druhý víkend se závodilo na technicky náročnější řece Kamenici na Jablonecku, kde v neděli proběhla další část nominace v klasickém sjezdu do seniorské reprezentace. Matěj vybojoval 4. místo mezi dospělými a bral body do nominačního žebříčku. Klára s větším náskokem zvítězila a připsala si plný počet bodů do nominace.

O víkendu 30.4.-1.5. se závodníci mohli těšit na nejtěžší řeku v Česku - Labe pod Labskou přehradou ve Špindlerově Mlýně. V rámci 5. Českého poháru se uskutečnil první nominační sprint na divoké řece, kde Matěj, věkem stále junior, překvapil své dospělé soupeře a zvládl nad nimi zvítězit. Pro sourozence to nebyla jediná výhra v závodě. Klára mezi kajakářkami dokázala vybojovat také 1. místo. Druhý den se konalo mistrovství ČR seniorů ve dlouhém sjezdu, kdy se jela obávaná labská soutěska. Matějovi se jízda na singlu povedla a umístil se na 2. místě. Klára dosáhla zatím svého nejlepšího dosavadního výsledku ve sportovní kariéře a vybojovala mistrovský titul.

Do nominačního žebříčku na MS dospělých v Treignacu chybí poslední dva závody, které budou důležité pro Matěje, aby si udržel pozici v nejlepší čtyřce seniorů. Ze tří odjetých vítězných závodů už má Klára nominaci jistou a bude reprezentovat Českou republiku na mistroství světa.

<<< zpět









detail

Chybová hlášení:


WARNING: Chyba! V hierarchii není definována sekce s id CONTACT