Po posledních závodech na divoké vodě a po krátkém odpočinku pomalu začíná zimní příprava. Ještě před tím, než budou stanoveny cíle na rok 2022, je potřeba se zastavit a bilancovat. Letos je opravdu co hodnotit.

Ve slalomu získali táborští borci dohromady pět medailí z mistrovství ČR, z toho dva mistrovské tituly. V seriálu Českého poháru žáků a juniorů to byly dvě medaile. Do nejvyšší seniorské soutěže – Českého poháru se probojovali čtyři závodníci. Tři z nich jsou přitom stále v juniorském věku.

Michal Kopeček zvítězil na MČR na kajaku ve starších žácích a zároveň vyhrál Český pohár žáků. Václav Novák ve velké konkurenci dorosteneckých kajakářů zhodnotil svědomitou přípravu a na MČR si dojel pro zlato. Michal Válek na singlkanoi v dorostu na MČR získal bronz a navázal na dlouhou tradici úspěšných táborských singlířů. S Terezou Šindelářovi byli v kategorii C2 MIX v družstvech také třetí. Anežka Riantová na deblu s Vaškem Novákem vybojovali bronzovou medaili na Mistrovství ČR a celkově v Českém poháru juniorů obsadili druhou pozici. Matěj Vaněk se specializuje na sjezd na singlkanoi, nicméně na MČR juniorů v kategorii 3 x K1M potvrdil, že to na kajaku v brankách stále umí. Kláře Vaňkové se dařilo především ve sjezdu, ale ve slalomu bodovala již pátým rokem v nejvyšší soutěži – Českém poháru seniorů.

Sjezdu na divoké vodě se intenzivně věnují sourozenci Matěj a Klára Vaňkovi, kteří letos vyhráli co se dalo. Matěj se po minulých úspěších na deblu prosadil i na singlu a to nejen v souboji s vrstevníky, ale také mezi dospělými v mezinárodní konkurenci. Z Mistrovství ČR si přivezl 12 medailí a z Mistrovství Evropy juniorů a seniorů v různých kategoriích vybojoval dohromady neuvěřitelných 11 medailí. Českou republiku reprezentoval i na Mistrovsví světa seniorů. V Českém poháru získal na C1 stříbro a na C2 zlato. Ve světovém poháru obsadil krásné páté místo.

Klára na kajaku nezůstala stranou a doplnila rodinnou sbírku třimi medailemi z Mistrovství ČR a čtyřmi z Mistrovství Evropy. Zároveň se jí povedlo zvítězit v seriálu Českého poháru a tím získat pro příští rok mistrovskou třídu!

Jednalo se opravdu o historicky úspěšnou sezonu i s ohledem na to, že dnes většina špičkových závodníků pochází z klubů, které mají loděnici umístěnou na umělých slalomových tratích.

Tento hendikep vyrovnalo nejen vytrvalé úsilí a talent táborských kanoistů, ale také soustředěná práce trenéra „áčka“ slalomářů Milana Pytelky a trenéra sjezdového týmu Vládi Valy.

<<< zpět









detail

Chybová hlášení:


WARNING: Chyba! V hierarchii není definována sekce s id CONTACT