Na svoje úspěchy v nedávném mistrovství Evropy v seniorské kategorii ve Španělsku skvěle navázali sourozenci Vaňkovi z TJ VS Tábor ve slovinském Solkanu na řece Soča.

Tentokrát se jednalo o mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let ve sjezdu na divoké vodě. V klasickém dlouhém sjezdu na singlkanoi získal Matěj Vaněk bronz, na deblkanoi byli s Karlem Rašnerem druzí.  Klára Vaňková se umístila na pěkném devátém místě. V týmech byli oba ještě úspěšnější, když Matěj zvítězil jak v kategorii 3 x C1, tak 3 x C2 a Klára si se spoluzávodnicemi dojela v 3x K1 pro stříbrnou medaili.

Ve sprintu skončil Matěj v juniorech na singlkanoi na druhém místě v těsném závěsu za svým reprezentačním kolegou. Na deblkanoi to s Karlem Rašnerem zopakovali a bral opět stříbro. Klára se umístila v kategorii U23 opět v první desítce a to na osmém místě. Sbírku medailí oba doplnili třemi zlatými medailemi. Matěj v 3 x C1, 3 x C2 a Klára v 3 x K1 U23.

Do Tábora tedy putuje dvanáct medailí z mistrovství Evropy do 23 let. Značnou měrou tak oba přispěli k tomu, že se česká reprezentace stala suverénně nejúspěšnější výpravou mistrovství. Z jejich úspěchu se raduje také jejich trenér a bývalý veleúspěšný závodník Vláďa Vala.

<<< zpět









detail

Chybová hlášení:


WARNING: Chyba! V hierarchii není definována sekce s id CONTACT